Kafejeto Palarnia

kafejeto palarnia

Jak zaparzyć kawę: Hario V60

Przygotowaliśmy krótkie poradniki, abyście mogli przygotować kawę jak profesjonalni bariści! Dzięki nim, poznacie prawidłowe techniki, a korzystając z wytycznych zawartych poniżej, nie pominiecie żadnego kroku. Cieszcie się najlepszym smakiem kawy razem z nami!

Przygotuj

  • Drip V60 02
  • Dedykowany filtr Hario V60 w rozmiarze 02
  • Waga
    [najlepiej ze stoperem]
  • Stoper
    [gdy nie masz wagi ze stoperem]
  • Czajnik
    [dobrze, gdy wskazuje temperaturę]
  • Termometr
    [gdy nie wiesz jaką masz temperaturę wody w czajniku]
  • Łyżeczka lub drewniane mieszadełko
  • Naczynie do którego zaparzysz kawę
  • 18 g świeżo zmielonej kawy
    [użyj średnio grubego zmielenia]

Porada

Jeśli wydaje Ci się, że woda przepływa zbyt szybko [poniżej 2 minut], następnym razem użyj kawy zmielonej drobniej. W przypadku zbyt długiego czasu zaparzania [powyżej 4 minut], spróbuj zmielić kawę trochę grubiej.

To również może cię zainteresować

Newsletter

Dołącz do naszego newslettera i odbierz

10%

zniżki na zakupy kawy ziarnistej w sklepie internetowym.

Newsletter

Dołącz do naszego newslettera i odbierz 10% zniżki na zakupy kawy ziarnistej w sklepie internetowym.