Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności w celu realizacji usług. Korzystanie z witryny oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
- Szukaj
- Moje konto
- Ulubione
-
Koszyk
0
-
Koszyk (0)Koszyk jest pustyDo bezpłatnej dostawy brakuje -,--Darmowa dostawa!Suma 0,00 złCena uwzględnia rabaty
-
- Szukaj
- Moje konto
- Ulubione
-
Koszyk
0
-
Koszyk (0)Koszyk jest pustyDo bezpłatnej dostawy brakuje -,--Darmowa dostawa!Suma 0,00 złCena uwzględnia rabaty
-


Indonezja Permata Gayo
- Odbiór osobisty w kawiarni Kafejeto (Mazowiecka 48, Białystok) 0
- Odbiór osobisty w kawiarni Duży Pokój (Malmeda 3, Białystok) 0
- Odbiór osobisty w palarni (Bohaterów Westerplatte 16, Łapy) 0
- Paczkomaty InPost 15
- Kurier InPost 19
Uwaga! Nowa wyjątkowa kawa –Indonezja Permata Gayo. 💥 Ta niezwykła propozycja przeniesie Cię wprost na bujne plantacje Sumatry, oferując intensywny i złożony profil smakowy, który zadowoli każdego.
Już od pierwszego łyczka przytuli Cię przyjemna słodycz brązowego cukru, idealnie komponująca się z orzeźwiającą nutą soczystej pomarańczy. Całość dopełnia głęboki i aksamitny smak czekolady, tworząc harmonijną i niezapomnianą kompozycję.
Sekretem tego wyjątkowego charakteru jest tradycyjna indonezyjska metoda obróbki wet hull (giling basah). Ta metoda nadaje kawie wyrazisty, ziemisty smak z niską kwasowością i syropowatymodczuciem w ustach – cechy, które sprawiły, że kawy z Sumatry są znane na całym świecie.
W przypadku SPG Wethull, skrupulatna obróbka po zbiorach zapewnia spójność i jakość. Wiśnie są zbierane ręcznie, gdy są w pełni dojrzałe, pozbawione miąższu, krótko fermentowane i częściowo suszone przed łuskaniem.
Następnie ziarna są dalej suszone, aż osiągną poziom wilgotności odpowiedni do eksportu.
Kawa wypalona jasno z myślą o metodach przelewowych i immersyjnych takich jak drip, chemex, ekspres przelewowy czy french press.
Państwo |
Indonezja |
Region |
Gayo Highlands |
Plantacja |
Sumatra Permata Gayo |
Gatunek kawy |
Arabika |
Odmiana botaniczna |
Ateng, P88 |
Kontynent |
Azja |
Wysokość upraw |
1,200 - 1,600 m n.p.m. |
Obróbka |
Wet Hull |
Profil smakowy |
brązowy cukier, pomarańcza, czekolada |
Cup Score |
85.5 |
-
Polecane
-
Podobne produkty