Cascara Gwatemala Julio Melendez Geisha

50.00
Program lojalnościowy dostępny jest tylko dla zalogowanych klientów.
Waga:
150g
szt.
Możliwość zakupu w ilościach hurtowych.
Wysyłka w ciągu: 24 godziny
Cena przesyłki:
15
  • Odbiór osobisty w kawiarni Kafejeto (Mazowiecka 48, Białystok) 0
  • Odbiór osobisty w kawiarni Duży Pokój (Malmeda 3, Białystok) 0
  • Odbiór osobisty w palarni (Bohaterów Westerplatte 16, Łapy) 0
  • Paczkomaty InPost 15
  • Kurier InPost 19
Więcej o produkcie
Przeznaczenie:
dowolna metoda immersyjna (jak herbata)

Cascara Gwatemala Julio Melendez Geisha

Przed wami absolutna nowość... cascara, czyli suszona skórka i miąższ owocu kawowca! Choć napar z owocu kawowca nie jest ani kawą, ani herbatą - ten wyjątkowy napój zawiera niewielką ilość kofeiny, a w smaku przypomina intensywną owocową herbatę oraz wigilijny kompot z suszonych owoców. Ten wyjątkowy produkt dotarł do nas prosto z Gwatemalskiej plantacji Julio Melendeza. Nasza cascara, pierwotnie była częścią owoców ze specjalnie wyselekcjonowanych krzaczków arabiki Pana Melendeza.

Plantacja El Zapote

Dzięki dbałości o szczegóły i procesom produkcyjnym najwyższej klasy, cascara z plantacji El Zapote swoją jakością i smakiem w niczym nie ustępuje najlepszej kawie Julio Melendeza. Nasza cascara będąca produktem ubocznym kawy odmiany Caturra, Bourbon, Pink Bourbon, Geisha, i Pacamara charakteryzuje się głębokim, owocowo-kwiatowym smakiem. O pełnię smakowych doznań zadba przede wszystkim oszałamiająca słodycz marakui i dżemu malinowego. To wszystko dodatkowo zwieńczone lekkimi nutami tropikalnych kwiatów. Chcesz dowiedzieć się więcej na temat cascary? Przeczytaj artykuł na naszym blogu!

Jak zaparzyć?

Doza: 20 g

Woda: 300 g

Temp. wody: 100°C

Czas parzenia: 8 min

  1. Wsyp 20 g cascary do french pressa.
  2. Zalej cascarę 300 g wody w temperaturze 100°C i włącz timer.
  3. Po 3 minutach zamieszaj.
  4. Po 6 minutach ponownie zamieszaj, po czym włóż i wciśnij tłok zaparzacza tak, aby metalowa siatka lekko dotykała powierzchni wody.
  5. Po 8 minutach wciśnij tłok do końca, przelej napar do filiżanki.
  6. Gotowe! Delektuj się wyjątkowym smakiem naszej cascary!

Charakterystyka cascary

Państwo Gwatemala
Region Acatenango
Plantacja El Zapote
Gatunek kawy Arabika
Odmiana botaniczna Caturra, Bourbon, Pink Bourbon, Geisha, H1, Pacamara
Kontynent Ameryka Północna
Wysokość upraw 1300 - 1500 m n.p.m
Obróbka Washed, Honey, Natural
Profil smakowy Marakuja, kwiaty, dżem malinowy
Cup score ---
Parametry:
Przeznaczenie:
dowolna metoda immersyjna (jak herbata)
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
Zadaj pytanie
Podpis:
E-mail:
Zadaj pytanie: