Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności w celu realizacji usług. Korzystanie z witryny oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
- Szukaj
- Moje konto
- Ulubione
-
Koszyk
0
-
Koszyk (0)Koszyk jest pustyDo bezpłatnej dostawy brakuje -,--Darmowa dostawa!Suma 0,00 złCena uwzględnia rabaty
-
- Szukaj
- Moje konto
- Ulubione
-
Koszyk
0
-
Koszyk (0)Koszyk jest pustyDo bezpłatnej dostawy brakuje -,--Darmowa dostawa!Suma 0,00 złCena uwzględnia rabaty
-


Cascara Gwatemala Julio Melendez Geisha
- Odbiór osobisty w kawiarni Kafejeto (Mazowiecka 48, Białystok) 0
- Odbiór osobisty w kawiarni Duży Pokój (Malmeda 3, Białystok) 0
- Odbiór osobisty w palarni (Bohaterów Westerplatte 16, Łapy) 0
- Paczkomaty InPost 15
- Kurier InPost 19
Cascara Gwatemala Julio Melendez Geisha
Przed wami absolutna nowość... cascara, czyli suszona skórka i miąższ owocu kawowca! Choć napar z owocu kawowca nie jest ani kawą, ani herbatą - ten wyjątkowy napój zawiera niewielką ilość kofeiny, a w smaku przypomina intensywną owocową herbatę oraz wigilijny kompot z suszonych owoców. Ten wyjątkowy produkt dotarł do nas prosto z Gwatemalskiej plantacji Julio Melendeza. Nasza cascara, pierwotnie była częścią owoców ze specjalnie wyselekcjonowanych krzaczków arabiki Pana Melendeza.
Plantacja El Zapote
Dzięki dbałości o szczegóły i procesom produkcyjnym najwyższej klasy, cascara z plantacji El Zapote swoją jakością i smakiem w niczym nie ustępuje najlepszej kawie Julio Melendeza. Nasza cascara będąca produktem ubocznym kawy odmiany Caturra, Bourbon, Pink Bourbon, Geisha, i Pacamara charakteryzuje się głębokim, owocowo-kwiatowym smakiem. O pełnię smakowych doznań zadba przede wszystkim oszałamiająca słodycz marakui i dżemu malinowego. To wszystko dodatkowo zwieńczone lekkimi nutami tropikalnych kwiatów. Chcesz dowiedzieć się więcej na temat cascary? Przeczytaj artykuł na naszym blogu!
Jak zaparzyć?
Doza: 20 g
Woda: 300 g
Temp. wody: 100°C
Czas parzenia: 8 min
- Wsyp 20 g cascary do french pressa.
- Zalej cascarę 300 g wody w temperaturze 100°C i włącz timer.
- Po 3 minutach zamieszaj.
- Po 6 minutach ponownie zamieszaj, po czym włóż i wciśnij tłok zaparzacza tak, aby metalowa siatka lekko dotykała powierzchni wody.
- Po 8 minutach wciśnij tłok do końca, przelej napar do filiżanki.
- Gotowe! Delektuj się wyjątkowym smakiem naszej cascary!
Charakterystyka cascary
Państwo | Gwatemala |
Region | Acatenango |
Plantacja | El Zapote |
Gatunek kawy | Arabika |
Odmiana botaniczna | Caturra, Bourbon, Pink Bourbon, Geisha, H1, Pacamara |
Kontynent | Ameryka Północna |
Wysokość upraw | 1300 - 1500 m n.p.m |
Obróbka | Washed, Honey, Natural |
Profil smakowy | Marakuja, kwiaty, dżem malinowy |
Cup score | --- |
-
Polecane
-
Podobne produkty