Kafejeto Palarnia

Jak zaparzyć kawę: Aeropress

Przygotowaliśmy krótkie poradniki, abyście mogli przygotować kawę jak profesjonalni bariści! Dzięki nim, poznacie prawidłowe techniki, a korzystając z wytycznych zawartych poniżej, nie pominiecie żadnego kroku. Cieszcie się najlepszym smakiem kawy razem z nami!

Przygotuj

  • Aeropress
    [cylinder, tłok, nakrętka oraz mieszadełko]
  • Dedykowany filtr
    [papierowy lub stalowy wielokrotnego użytku]
  • Waga
    [najlepiej ze stoperem]
  • Stoper
    [gdy nie masz wagi ze stoperem]
  • Czajnik
    [dobrze, gdy wskazuje temperaturę]
  • Termometr
    [gdy nie wiesz jaką masz temperaturę wody w czajniku]
  • Naczynie do którego przeciśniesz kawę
    [upewnij się, że nie jest zbyt delikatne]
  • 17 g świeżo zmielonej kawy
    [użyj średnio drobnego zmielenia]

Porada

Porada Jeśli chcesz użyć grubszego mielenia i zaparzyć kawę dłużej, użyj metody odwróconej [invert].

To również może cię zainteresować

Newsletter

Dołącz do naszego newslettera i odbierz

10%

zniżki na zakupy kawy ziarnistej w sklepie internetowym.

Newsletter

Dołącz do naszego newslettera i odbierz 10% zniżki na zakupy kawy ziarnistej w sklepie internetowym.