Kafejeto Palarnia

Jak zaparzyć kawę: Tygielek

Przygotowaliśmy krótkie poradniki, abyście mogli przygotować kawę jak profesjonalni bariści! Dzięki nim, poznacie prawidłowe techniki, a korzystając z wytycznych zawartych poniżej, nie pominiecie żadnego kroku. Cieszcie się najlepszym smakiem kawy razem z nami!

Przygotuj

  • Cezve/Tygielek/Ibrik
  • Waga
    [najlepiej ze stoperem]
  • Stoper
    [gdy nie masz wagi ze stoperem]
  • Czajnik
    [dobrze, gdy wskazuje temperaturę]
  • Termometr
    [gdy nie wiesz jaką masz temperaturę wody w czajniku]
  • Palnik lub płyta grzewcza
  • Łyżeczka lub drewniane mieszadełko
  • 7 g świeżo zmielonej kawy
    [użyj bardzo drobnego zmielenia]

Porada

Nie mieszaj kawy zbyt długo przed parzeniem i wcale podczas parzenia, ponieważ prowadzi to do przeparzenia naszej kawy. Z tego samego powodu także, nie gotuj jej trzykrotnie.

To również może cię zainteresować

Newsletter

Dołącz do naszego newslettera i odbierz

10%

zniżki na zakupy kawy ziarnistej w sklepie internetowym.

Newsletter

Dołącz do naszego newslettera i odbierz 10% zniżki na zakupy kawy ziarnistej w sklepie internetowym.